Приветствую Вас Гость • Регистрация • Вход • Поиск • RSS
Суббота, 18.05.2024, 21:51:51 Kiev
Главная » 2012 » Январь » 16 » Відеоогляд кампанії: Battlefield 3 проти Modern Warfare 3
21:58:33
Відеоогляд кампанії: Battlefield 3 проти Modern Warfare 3
Відеоогляд кампанії: Battlefield 3 проти Modern Warfare 3

2011 був насиченим та особливим, зокрема завдяки Батлі, яка почала рівнятися силами з МВ3. Все почалося ще з давньої гонки озброєння між Activision та EA, зокрема коли остання випустила Medal of Honor (2010) на місяць раніше від релізу Call of Duty: Black Ops, щоб послабити позиції КоДу та перетягнути до себе частину безхребетних фанів аркадного шутеру. Проте EA не зуміли довести якість Medal of Honor до пуття, щоб реалізувати задум. Тим не менше, вже тоді Electronic Arts сформулювали чітку мету – напхати піпіськами роти розробів Infinity Ward і підірвати рейтинг КоДу, і всі зусилля кинула на розробку нової частини Батли, як головного конкурента майбутньому, на той час, Call оf Duty: Мodern Warfare 3.

Головний виконавчий директор DICE Джон Рікітелло пинів не хуяв, а взявши за яйця свою команду, вималював ними чіткі цілі студії та протягом усього процесу розробки третьої Батли добряче тролив як саму МВ3, так і її виконавчого директора Еріка Хіншберга, зокрема висловив бажання, щоб серія КоДу згнила в корені, а також сміливо та прямо заявив, що за 3 роки КоДу залишиться лише смоктати цюцюндрика. «Зелений» монополіст досить байдуже поставився до провокацій, проте у нього не було іншого виходу, оскільки нічого революційного він протиставити не міг.

Швидше за все, Activision, зокрема розробник Call of Duty - Infinity Ward, не очікували появи таких тролів на ринку і ковирялися в носі: в той час, коли DICE вже випустили три геймплейні ролики до Battlefield 3, Activision навіть не анонсували майбутній КоД в квітні 2011-го.
Сміливості юні тролі набрали по великій мірі завдяки новій технології. У такому випадку варто поглянути на «коники», які нам підготували тепер вже два гіганти шутерів від першого лиця.
Оглядати двох конкурентів (або конкурента і троля) варто по окремих «царинах», і наразі мова піде про доволі делікатну тему – кампанія.
Скільки б DІСЕ не піарили свою мультиплеєрну дупу, і скільки б Infinity Ward на страждали він витоку інформації, зокрема самої гри на торент-трекери ще до релізу, кампанія залишається обличчям гри, і показує, чи старалися розроби набити кишені чи показати гарний фільмець.

Те, що стрілить в очі вже при першому старті Батли, це, звичайно, графіка. Після Метро 2033, це перша гра, яка зачарувала мої шкарпетки. Перша версія рушію Frostbite (який, до речі, і так виглядав досить свіженько) не задовольняла усі вимоги, які розроби ставили до нової шпільки, тому студія виділила окрему команду, яка працювала над Frostbite 2.0, і це була чудова ідея, адже ця технологія стала однією з кращих у світі. Frostbite 2.0 створювався для роботи з DirectX 11, в той же час він підтримує і 10, чого не скажеш про DirectX 9, який третя Батла разом з дідусем ХР відправила на пенсію. Цікаво, що даний рушій вижимає усі соки з PS3 та Xbox 360, тому студія троложоріків підкреслює бажання працювати з консолями нового покоління.
Натомість звивини розробів КоДу не плекали геніальністю і цього разу, тому студія всього-на-всього оновила свій IW engine до 5.0, якщо можна це так назвати. В порівнянні з МВ2 картинка дійсно стала кращою, проте цього мало, щоб конкурувати з революційним Frostbite 2.0, тому пацанам варто братися за голову, оскільки складається враження, що МВ3 – це сюжетне продовження, яке просто не вмістилося на рамки свого дідуся.

Коли забити на графіку і дати КоДу шанс, то виявиться, що не так вже й багато козирів залишилося у старичка в кишені. Геймплей нагадує п’ятирічну засохлу какаху, та й взагалі весь процес розробки гри, мабуть, проходив таким чином: «…так, берем знову поганих руських, вони – головні супротивники! Беремо постійних героїв та лупимо ще декілька поточних, щоб їх потім повбивали. Для сліз і драми треба вбити ще якого старого персонажа, але не Прайса, Прайс вічний. Ще треба додати нігерів, нігерів шось давно не було. Купу скриптів треба, і щоб щось вибухало постійно, і щоб були фейерверки, і щоб все падало і гуділо, щоб було весело (можна навіть по приколу Ельфелеву вежу завалити). Ще треба додати пару місій типу на техніці, похеру яких, лишень би можна було прицілом водити і лупашити все навколо. Так, як зробити гру складнішою? Хм… Налупашимо цілу купу ворогів, бо переробляти АІ впадлу, просто хай їх буде купа і всі будуть стріляти як Ворошилови. Пушки… хмм… що зробити зі зброєю… О ідея! Треба ще більше плюшок, але куди більше … о! Треба хірячити по два приціли на автомат, ото буде жирок! Ну і звичайно, щоб американці перемогли, і шоб було то все пафосно. Амінь!»
Скриптів та пафосу справді багато, і багато фанів саме за це і полюбили КоД, який можна описати одним словом – видовище! На цьому фоні, кампанія Battlefield виглядає доволі спокійною і місцями дратівливою. Дратівлива вона по кількох причинах:
По-перше, вороги тут дійсно тупі, які будуть довго кемпиритися на місці, або ж просто тупо стояти. Проте, якщо ви будете проходити гру на важкому рівні, то ворог вас помітить через будь-яку шпаринку навіть якщо підберетеся ззаду, та й стріляють шайтани суперчітко.
Коли говорити про стрільбу, то розроби Батла гарно над нею попрацювали: кожна зброя має і свою віддачу і свої звуки пострілів, і свою чіткість попадання, тоді як в МВ3 – яку б ви зброю до рук не взяли – ви снайпер з кулеметом.

По-друге, в Батлі неможливо ані вийти за межі даної території, оскільки включається таймер «смерті» і треба швидко нести свої булки назад, ані вбитися. Може це і не так важливо, проте якщо я емо, який хоче залишитися на самоті у віддаленому провулку чи навернути з даху, бо мені так сумно, то це має принципове значення. Такі обмеження не передають реалістичності, а роблять проходження коридорним і не цікавим. В КоДі локації обмежені перешкодами: стінами, обривами і тд, і таким чином коридорності значно менше.
По-третє, виявляється, що в Батлі тупі не лише вороги, але й ваші колеги, які то стріляють і не можуть попасти, то стоять і рахують слоненят.
По-четверте, вороги часто респавняться в нескінченних кількостях, і поводяться абсолютно одинаково. Тому, якщо ви будете сидіти і ловити гав в куточку, то вороже м’ясце буде тільки прибувати і прибувати, як це було в ранніх частинах серії КоДу. Але що поробиш, автори вирішили таким чином додати реалістичності постійного напруження боїв з поступовим просуванням лінії фронту і все таке інше.
Є ряд плюсів, про які не згадувалося, і перше – це озвучення персонажів та весь спектр звуків гри, звуків війни, проти яких КоД співає колядки і читає віршики. Окрім іншого, в російському перекладі присутні мати:

Як би не було, а Батлу робили заради мультиплеєру, тому більшість зазначений плюсів, є спільними для двох «царин» (кампанія і мультик), і відповідно не можуть бути халтурою. І знову ж таки музика, якої в Батлі окрім, ту ту-ту-ту, ніякої немає.
Те, що справді викликало позитивну оцінку, так те, що росіяни тепер не погані, і загалом доволі цікавий сюжет, який стає таким тільки при розв’язці, але нажаль, багато гравців просто не можуть пройти гру – не цікаво. МВ3 логічно продовжує закручену сюжетну лінію попередньої частини з тим самим стилем подання. З’явилося кілька нових персонажів, за яких по черзі граємо. Сюжет Батли пов’язаний з розповідями сержанта 1 розвідбатальйона Генрі Блекбьорном, тут також присутні інші персонажі за яких прийдеться дерти сраку: сержант Джонатан Міллер, який згодом “зіграє в ящик”, лейтенант Дженніфер Хокінс в місії польоту на винищувачі, проте її важливість в сюжеті прослідкувати важко, та Дмитрій Маяковський – другий за важливістю персонаж у грі. Цікаво, що його фізіономію копіпаснули з відомого російського спортсмена та актора Олега Тактарова.

До певного сюжетного моменту гри, загін Блекбьорна та оперативники ГРУ РФ (Дмитрій, Володимир і Кирило) полюють на Кафарова, п, тоді як Прайс енд компані (Соуп, Юрій) – на Макарова, і це на фоні іншого здається дивним і мудацьким співпадінням.
Що не кажи, а КоД ще дасть в цьому плані Батлі фору, оскільки кожна місія тут цікава і пафосна і з улюбленими скріптами, заповільненням та Прайсом. Чого тільки вартує підривання підводної лодки, падіння Ейфелевої вежі, літака президента чи метро, яке на всіх парах зійшло з колії!? Про убогість тієї ж кампанії Батли говорить і відсутність сцен польоту над місцевістю на вертольоті, а в цьому часто вся епічність екшну та драйву. Отож Call of Duty - це блокбастер, і нічого спільного із життям не має, сюжет Battlefield 3 важко назвати ймовірним, проте ігровий процес – це справді закос під реальність. Назвемо це документалістикою.

Битва титанів тільки розпочинається і в першому бою IW втратила доволі багато прихильників, тому, щоб прибрати лайно, яким було закидане їхнє подвір’я, їй доведеться тепер добряче напрягати батони і вигадати щось цікавіше від Прайса та “руських”.
Нещодавно DICE випустила доповнення до Battlefield 3 під назвою Back to Karkand і суттєво збагатила мультиплеєр, натомість Infinity Ward пообіцяли випустити аж 20 нових DLC на протязі 9 місяців. Можливо, за цей час їм би вартувало зліпити нове “творіння“, замість того, щоб махати кулаками після бою.
Отож поки кампанія МВ3 варта уваги, тут і хліб є і видовище, але мультик вже не з тих, що може тягатися з Батлою, де і на танку покататися можна і на літаку політати. Як то кажуть: Любе і різне!
З Вами був OpenGamer, спеціально для opengamer.com.ua. Грайте в гарні ігри і памятайте: не все те лайно, що смердить.
Категория: Новости Другое | Добавил: PRO100^POMAHbI4 | Просмотров: 484
Всего комментариев: 0 — станьте первым, кто добавит комментарий к данному материалу:
avatar